HR | EN
 • Priprava zakonsko skladnih označb živil in prehranskih dopolnil na osnovi specifikacij in želja naročnika
 • Pregledi oglasov in spletnih strani za uskladitev z zakonodajo
 • Usklajevanje označb z zakonodajo
 • Hitri pregledi označb živil in prehranskih dopolnil
 • Podpora uvoznikom pri označevanju uvoženih živil (tudi pregled za morebitne nedovoljene sestavine)
 • Podpora pri spreminjanju sestave živil in prehranskih dopolnil
 • Strokovna podpora glede označevanja (strokovna mnenja)
 • Strokovna podpora glede ustreznosti sestave izdelkov in prisotnosti morebitnih nedovoljenih sestavin
 • Individualna izobraževanja, prilagojena potrebam naročnika

Ob hitro spreminjajoči se nacionalni in evropski zakonodaji se podjetja mnogokrat srečujejo s težavo, kako zagotoviti zakonsko skladno označevanje in oglaševanje živil ali prehranskih dopolnil, hkrati pa potrošniku učinkovito predstaviti prednosti in namen proizvoda. Na Inštitutu za nutricionistiko smo zato že leta 2009 ustanovili Strokovno skupino, v okviru katere rešujemo tovrstne probleme gospodarstva. Vsa naročila obravnavamo individualno in z največjo mero zaupnosti. Vzpostavljeno imamo tudi sodobno politiko varovanja informacij.

Naše prednosti:

 • Specialisti za uporabo prehranskih in zdravstvenih trditev ter splošno označevanje živil
 • Označevanje vseh vrst živil: tudi prehranskih dopolnil in živil za posebne prehranske in zdravstvene namene
 • Hitra in učinkovita podpora: naša strokovna skupina je doslej pregledala že več tisoč označb
 • Cenovna učinkovitost: z našo podporo se boste izognili nepotrebnim stroškom spreminjanja embalaž ter globam inšpekcije
 • Individualna obravnava in zaupnost obravnavanih naročil
 • Pripravljenost na spremembe - smo v neprestanem stiku z novo nastajajočo zakonodajo in tako lahko pri pripravi označb pogosto upoštevamo že spremembe, do katerih bo šele prišlo

Kontakt:

Dr. Anita Kušar  ◊  tel. 0590 68 870  ◊  fax. 01 300 79 81  ◊  e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Na inštitutu deluje strokovna skupina, ki rešuje probleme podjetij, povezane z označevanjem in sestavo živil. Skupina je sestavljena multidisciplinarno, s čimer zagotavljamo ne le upoštevanje zakonodaje, temveč tudi najnovejša dognanja stroke.


Doc. Dr. Igor Pravst
Dr. Igor Pravst je specializiran za področje uporabe prehranskih in zdravstvenih trditev. Sodeluje pri raziskavah v okviru ved o živilih in prehrani, zlasti pa na področju sestave živil, stabilnosti in biološke vloge hranil. Je član nacionalnega Sveta za varno hrano ter Strokovne skupine za prehranske in zdravstvene trditve ter nova živila pri Ministrstvu za kmetijstvo in okolje. Je avtor številnih znanstvenih prispevkov.

Dr. Anita Kušar
Dr. Anita Kušar je specializirana za živila in prehranska dopolnila, sestavljena iz rastlin in rastlinskih delov. Je tudi odlična poznavalka nove evropske zakonodaje o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom in članica Strokovne skupine za kakovost prehranskih dopolnil, v okviru katere se pripravljajo pripravljena priporočila za zagotavljanje kakovosti prehranskih dopolnil. Udeležena je tako v nacionalnih in evropskih projektih s področja označevanja živil.

Jona Repe
Ga. Jona Repe, univ.dipl.kem, specialistka sanitarne kemije, ki se je z označevanjem vseh vrst živil, vključno s prehranskimi dopolnili, intenzivno ukvarjala preko 20 let na Inštitutu za varovanje zdravja. Njeno delo je vključevalo tako evaluacije deklaracij za potrebe inšpekcijskih služb kot tudi pomoč industriji, uvoznikom in trgovcem. Leta 2011 se je pridružila ekipi Inštituta za nutricionistiko, kjer dela na področju ocenjevanja ustreznosti deklaracij in svetovanja za ustrezno označevanje živil.

Lista za obveščanje

Prijavite se na listo za obveščanje o novostih s področja označevanja živil in o izobraževanjih ter drugih dogodkih na Inštitutu za nutricionistiko:

Prijava na listo za obveščanje

oznacbe

Potrebujete pomoč pri označevanju živil ali prehranskih dopolnil? 

Na inštitutu deluje oddelek, specializiran za označevanje živil, ki vam lahko ponudi učinkovito, hitro in kakovostno podporo. Ne pozabite - skladnost označb je koristno preveriti še pred tiskom embaleže!