HR | EN

ISO BV

Inštitut za nutricionistiko se ukvarja z raziskovanjem in izobraževanjem na področju prehrane ter svetovanjem živilski industriji pri razvoju in primernem označevanju živil. Na inštitutu deluje raziskovalna skupina Zdrava prehrana, ki se med drugim ukvarja z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje.

 

Inštitut je nosilec javnega raziskovalnega programa s področja prehrane. Poleg s strani države financiranih projektov sodelujemo tudi v več drugih raziskovalnih projektih za gospodarstvo. Ponosni smo, da preko polovice vseh naših prihodkov predstavljajo neproračunski viri.

zdrava prehrana_nutrisPreko 2000 let je minilo od dobro poznanega Hipokratovega nasveta, naj bo hrana naše zdravilo in zdravila naj bodo hrana, in tudi poznavanje hranil je vse boljše. Žal pa to hkrati ne pomeni, da je boljša tudi naša prehrana. Zaužijemo vse več manj kvalitetne in hitro pripravljene hrane, ki je pogosto tudi močno izpostavljena različnim onesnaževalom. Čeprav se na inštitutu ne ukvarjamo z individualnim prehranskim svetovanjem, smo se odločili aktivno ozaveščati javnost ter na ta način spodbujati zdravo prehranjevanja. V ta namen smo vzpostavili spletni portal Zdrava prehrana.

gumb preberi_vec