HR | EN

ISO BV

Inštitut za nutricionistiko se ukvarja z raziskovanjem in izobraževanjem na področju prehrane ter svetovanjem živilski industriji pri razvoju in primernem označevanju živil. Na inštitutu deluje raziskovalna skupina Zdrava prehrana, ki se med drugim ukvarja z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje.

 

Inštitut je nosilec javnega raziskovalnega programa s področja prehrane. Poleg s strani države financiranih projektov sodelujemo tudi v več drugih raziskovalnih projektih za gospodarstvo. Ponosni smo, da preko polovice vseh naših prihodkov predstavljajo neproračunski viri.

oznacevanje zivil_nutrisOznačba živila je namenjena potrošniku, zato mora biti jasna in razumljiva. Hkrati na tem področju veljajo številni zakonski predpisi, ki jih morajo nosilci dejavnosti upoštevati. V nekaterih kategorijah živil je neustrezno označenih preko 80% izdelkov, zato na inštitutu od leta 2009 deluje enota, specializirana za svetovanje na področju označevanja živil in prehranskih dopolnil. Poleg splošnega označevanja pokrivamo tudi področje uporabe zdravstvenih trditev. Ponujamo popolno storitev, ki vključuje tudi konkretne rešitve za ugotovljene nepravilnosti.

gumb preberi_vec