Prehrana

Portal prehrana je zanesljiv vir informacij in novic s področja prehrane.

Šparglji z bazilikinim pestom

sparglji bazilikin pesto

 

 

 

 

 

Pojdi na recept

thumb jakobove_pokrovace_za_sladokusce

 

 

 


SESTAVINE:

Grebenaste (jakobove) pokrovače, očiščene, sveže in z oranžno školjčno vrečko, olivno olje, svež peteršilj, česen, sol in malo kvalitetnega belega vina.


POSTOPEK:jakobove pokrovace_za_sladokusce

Preverimo, če so školjke dobro očiščene in odstranimo morebitne ostanke peska. Po možnosti čim manj spiramo z navadno vodo. Če je izpiranje peska potrebno, si pripravimo večjo skodelo slane vode in školjke očistimo v njej. Drobno sesekljamo svež peteršilj in česen. Za eno školjko zadostuje jušna žlica česna s peteršiljem. To dodamo k mesu, ki mora ostati v školjčni lupini. Dodamo veliko žlico čim boljšega olivnega olja in žličko suhega kvalitetnega vina. Pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 st. C 5-8 minut. Predolgo pečenje povzroči, da je meso suho in žilnato. Pečene takoj postrezemo.Tako pripravljene so vrhunska poslastica. Dodajanje drobtin ni potrebno, česen in peteršilj sta dovolj. Plemenite arome školjčnega mesa ne kvarimo z dodajanjem sira ali drugih dodatkov.

 

Recept nam je poslal: Folibert

Iskanje:

Loading

O portalu prehrana

prehrana institut

Portal vzdržuje Inštitut za nutricionistiko, neprofitna organizacija, ki se ukvarja predvsem z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Poleg raziskovalne dejavnosti med temeljna poslanstva inštituta sodi tudi promocija zdravega prehranjevanja, v sklopu česar deluje tudi ta spletna stran. Več o inštitutu: www.nutris.org