Prehrana

Portal prehrana je zanesljiv vir informacij in novic s področja prehrane.

Šparglji z bazilikinim pestom

sparglji bazilikin pesto

 

 

 

 

 

Pojdi na recept

thumb dhk branjeOmega-3 maščobne kisline so v organizmu pomembne za delovanje srca in ožilja, omogočajo pa tudi normalen razvoj ter delovanje možganov in živčevja. Raziskave so pokazale pomemben vpliv le-teh tudi pri otrocih.

thumb okus_otrokVčasih se zdi, da otroci najraje posegajo prav po živilih, ki najbolj škodujejo njihovemu zdravju. Vendar ni nujno vedno tako - v raziskavi so med seboj so primerjali okus otrok iz različnih držav in prišli do zanimivih zaključkov. Ugotovili so, kaj vse naj bi vplivalo na okus otrok.
 

thumb otroci_sadjePrizadevanja staršev, da bi otroci raje pojedli nekaj sadja kot pa kup sladkarij so velika, otroci pa se včasih kar ne dajo prepričati. Poglejmo kateri način se je izkazal kot najbolj učinkovit.

 

thumb hrana_na_potiPoletje je čas, ko se večina odpravi na dopust in nemalokrat to pomeni, da bomo kar nekaj časa preživeli na poti. Kaj bomo jedli?

 

thumb previdno_s_spinaco_pri_otrocih1Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) opozarja o možnih škodljivih učinkih špinače ter zelene solate na zdravje otrok. Špinača in zelena solata lahko vsebujeta visoke količine nitratov, ki lahko privedejo do motenj v oskrbi telesa s kisikom.

Iskanje:

Loading

O portalu prehrana

prehrana institut

Portal vzdržuje Inštitut za nutricionistiko, neprofitna organizacija, ki se ukvarja predvsem z raziskovanjem živil in hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Poleg raziskovalne dejavnosti med temeljna poslanstva inštituta sodi tudi promocija zdravega prehranjevanja, v sklopu česar deluje tudi ta spletna stran. Več o inštitutu: www.nutris.org